ARTKLIKK_GOP131
2013.12.19

 

Mobil Targeting

A projekt fő célkitűzése az volt, hogy a mobil eszközökön ajánlórendszer alapjául szolgáló, ún. relevanciaszolgáltatást hozzon létre. A relevanciaszolgáltatás a viselkedés alapú célzás (behavioral targeting) tárgykörbe tartozik. A viselkedés alapú célzás (targeting) olyan tartalommegjelenítést foglal magában, amely a felhasználó korábbi viselkedésén, pl. böngészési előzményein, keresésein, értékelésein, vásárlásain, vagyis a tartalommal kapcsolatos interakcióin alapul. A viselkedés alapú célzásra böngésző szinten leggyakrabban sütiket (cookie), kisméretű szöveges fájlokat használnak, melyeket a weblapkiszolgáló szerver küld, és a böngésző tárol a felhasználó gépén.
A jelen projektben olyan mobil alkalmazás keretrendszert (ARM) fejlesztettünk ki, amely a böngészőkben gyűjthető információkon túllépve figyelembe veszi a felhasználói kontextust, valamint aktív felhasználói visszacsatolást generál egy címkerendszeren keresztül. Ezáltal a felhasználókat és a terméket is elhelyezi egy címketérben amelyben ezek viszonya pontosan meghatározható. A mobiltelefonos platform illetve az augmentált valóság alapú interfész lehetővé teszi az ajánlás „valóságba ágyazását”, egyúttal a hely és termék-kontextus pontosabb meghatározását.
A jelen projekt célja egy újszerű ajánló keretrendszer kifejlesztése volt, amely lehetővé teszi olyan termékspecifikus mobil ajánló alkalmazások hatékony kifejlesztését, amelyek a jelenlegieknél lényegesen pontosabb ajánlást nyújtanak, és nagyobb felhasználói „engagement”-et érnek el. Az egyes ARM alkalmazások közös címketérben dolgoznak, ezáltal egy folyamatosan növekvő un. relevanciahálózatot hoznak létre, amely révén pontos termékcsoportok közötti ajánlások nyújthatók.
Elkészült az ARM keretrendszert használó mintaalkalmazás, amely, számos egyéb funkciója mellett felhasználóhoz legjobban illő parfümöket ajánlja fokozatosan növekvő pontossággal.

*

ArtKlikk Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.
Telefon: +36 1 288 01 72
E-mail: office@artklikk.hu
Honlap: http://www.artklikk.hu/

wwww.ujszechenyiterv.gov.hu

*

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

ArtKlikk Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.
Email: office@artklikk.hu
Telefon: +36 (1) 288 0172

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:


MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Cím: 1139. Budapest, Váci út 83., Center Point 2. irodaház fszt.
Levelezési cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
Infovonal: +36(40) 200-617

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: 1393 Budapest, Pf. 332.
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
Infovonal: +36 40 638-638 (474-9180)

Hiperhivatkozás:

MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu

Vissza