ARTKLIKK_PILLAR_GOP111 0464
2014.01.01.

                                                                                                  

Felhasználó viselkedés nyomon követésével támogatott szöveg elemzésen alapuló online webes ajánló rendszer kutatás-fejlesztése.

 

2014. január 1-én az ArtKlikk Kft. és a PILLAR EURÓPA Nonprofit Kft. közösen megkezdte a Felhasználó viselkedés nyomon követésével támogatott szöveg elemzésen alapuló online webes ajánló rendszer kutatás-fejlesztése című projektjét, amelyre az Új Széchenyi Terv keretein belül közösen 250 300 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Cégünk, az Artklikk az ún, “sentiment analysis” v. érzelemdetekció témakörben folytat kutatásokat, amelynek célja, hogy nagy mennyiségű (pl. szociális médiában, vállalati környezetben) keletkező információt monitorozza, elemezze, bizonyos kommunikációs helyzeteket detektálja, a kommunikáló felek tárgyhoz fűződő viszonyát meghatározza..

Az érzelem és viselkedés-detekciós algoritmus a “természetes nyelv feldolgozás” kutatási terület egyik alkalmazási iránya, amely képes arra, hogy szabad szövegben azonosítsa a beszélőt, a kommunikáció tárgyát, illetve a kommunikáció negatív, ill. pozitív töltését (ill. annak mértékét). A fejlett rendszerek hatásfoka a szövegek érzelmi töltetének felismerésében megközelíti az emberekét (kb. 65-80%).

A projekt célja egy olyan technológia, valamint a hozzá kötődő szoftver-prototípus kifejlesztése, amely nagy tömegű, az interneten vagy más online jellegű közegben hozzáférhető dokumentumok esetében lehetővé teszi a kívánt információ jelenleginél hatékonyabb/célzottabb keresését, valamit valamely konkrét tárggyal kapcsolatos felhasználói vélemények automatikus felderítését. .

 

Az elkészült rendszer nemcsak nyílt B2C szolgáltatásként, hanem vállalati környezetben is felhasználható. Fő alkalmazási területei pl. a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztói/vásárlói/felhasználói visszajelzések automatikus felderítése a szociális médiában, amely költséghatékonyabb, pontosabb és aktuálisabb lehet mint a hagyományos, szűk mintán végzett piackutatás.

 

 

 Magyarország megújul logo

ArtKlikk Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.
E-mail: info@artklikk.com
Honlap: www.artklikk.hu
 
 
 
 
 
MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Cím: 1139. Budapest, Váci út 83., Center Point 2. irodaház fszt.
Levelezési cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
Infovonal: +36(40) 200-617Hiperhivatkozás: 

MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
www.magzrt.hu


Vissza